Kontrollera antalet exponeringar på din EOS

Eftersom jag har en gammal Canon EOS 550D så har jag beslutat mig för att kontrollera hur många bilder jag har tagit med den.

Jag köpte min EOS 550D i januari 2011 och jag använde den sparsamt fram tills det att jag köpte min Canon EOS 6D 2013. Jag sålde min EOS 6D förra året på grund av bristande intresse och tid för att fotografera (mycket dumt gjort så här i efterhand…).

Nu när jag började fotografera fotosfärer så hade jag inget annat val än att börja använda min gamla EOS 550D igen. Jag kommer förmodligen att uppgradera till en EOS 80D eller en EOS 7D Mark III (när eller om en sån släpps). Det som är viktigast för mig är att kameran är vädertätad. Jag tror inte att jag kommer att köpa fullformat, APC-S sensorn fungerar alldeles utmärkt för mig tillsamman med mitt EF 8-15mm f/4 L Fisheye objektiv och dessutom så är APC-S kamerorna mycket billigare.

 

Program

Så hur var det då med antalet exponeringar? Eftersom att jag är Mac-användare så har jag testat följande program, båda rapporterar samma antal exponeringar (2126). Det betyder att min gamla 550D fortfarande är som ny efter alla dessa år! 🙂

Ladda ner från DIRE Studio
Shutter Count by DIRE Studio

Ladda ner från Oleg Orlov
freeshuttercounter

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.